Entradas 2010


jueves, 14 de octubre de 2010

Tiger Cage

Alucinante, electrizante, hipnótica.... esta peli de Hong Kong de 1988. Contiene todos los elementos del género con una realización y coreografía cercanos a la perfección. Fue estrenada en España como "La ira del tigre".
Además, podemos disfrutar de un jovencísimo Donnie Yen al que hemos visto brillar en Flashpoint y no tanto en Yip Man.
La trama, lo de siempre: Infiltrados, agentes dobles, traición, amor y amistad en unos personajes que están siempre al borde de la muerte y precisamente por ello viven la vida con toda intensidad.
Por cortesía de la uploader RoppongiGirl, podemos visualizar la versión original en cantonés con subtítulos en inglés de Tiger Cage.
Que la disfruten.

martes, 28 de septiembre de 2010

viernes, 24 de septiembre de 2010

La integració de les TIC i la Web 2.0 a l'educació

Durante esta semana he estado asistiendo al curso "La integració de les TIC i la Web 2.0 a l'educació", un saludo a todos y un pequeño vídeo a continuación:





Mis Conclusiones

Vaya por delante que esta no es mi área, pero como he dado muchas horas de clase de "informática" y me considero un tecnólogo me atrevo a sintetizar estas cuatro ideas.
  • Las TI entrarán de una manera u otra en el aula. La escuela no puede ser una barrera de entrada a lo que ocurre en la calle.
  • La tecnología se hace cada vez más transparente. La web2.0 no es más que eso, la democratización de la publicación de contenidos y el fácil acceso a ellos.
  • Creo que los mayores esfuerzos deben hacerse en la formación del profesorado más que en la formación de los alumnos.
  • Como en todos los campos, hay una serie de "personas clave" que con su desinteresado trabajo arrastran al resto de educadores a la adopción racional de las TI en la educación. Un reconocimiento para ellas.

Desempaquetando un Kindle DX

Necesitaba un dispositivo de lectura con el que poder gestionar una gran cantidad de documentación para leerla.

Por causas que describiré en otro post en vez del ipad he decidí adquirir el lector de ebooks Kindle de Amazon.

Aprovecho la ocasión para compartir la experiencia de compra con vosotros por si estáis pensando adquirir uno o estáis buscando info en español.

Compra

Nunca me acostumbraré a recibir en dos días un paquete desde la costa oeste de EEUU cuando lo normal es que uno desde Madrid tarde cuatro o cinco, pero este es el poder de Amazon: Comprar y recibir prácticamente al día siguiente el libro o, en este caso, el ebook. Un diez.

Desempaquetado

Paquete


Caja


Original sistema de apertura "Rollo literario"


Done!


Aquí lo tenemos...


Vista del alto


Tapa trasera de alumnio


Vista lateral


Vista frontal


Controles navegación texto


Getting started


Micro USB





Conectividad






Navegación





De momento, esto es todo. Así como vaya usando el dispositivo iré subiendo mis impresiones.

martes, 11 de mayo de 2010

jquery.com colgado

Increible, jquery.com no funciona porque espera que ajax.googleapis.com le sirva su propia libreria jquery!!!!!!!

Depender tanto de la infraestructura de google nos acabará jugando una mala pasada.

lunes, 8 de marzo de 2010

Nou article: Com fer copies de seguretat de sistemes Linux
http://ping.fm/V5Rvd

Copia de Seguridad de Sistema Linux con ext4

Si quieres hacer una copia de seguridad de todo tu sistema Linux y estás usando la nueva versión de Ubuntu 9.10 con ext4, esta es una forma de hacerlo:

1) Crear una partición en tu disco duro donde almacenar las copias.
2) Arrancar un LiveCD para asegurar que la partición donde está el sistema no va a modificarse durante la copia.
3) Realizar la copia comprimida a la partición.
4) Opcionalmente, grabar el backup en DVD.

En caso de desastre, restauraremos el backup para recuperar el sistema tal y como lo teníamos en el momento de la copia. Este proceso no regenera sectores de arranque, sólo el sistema de ficheros.

Procederemos así:


1.- Bajar y tostar SystemRescueCD (http://www.sysresccd.org), una versión de Linux LiveCD, que puede arrancar desde el CDRom.
2.- Arranca desde cd con el SystemRescueCD. Entra en el modo gráfico con

startx

3.- Entra en GParted y crea una nueva partición en el disco duro que sea más o menos una quinta parte del tamaño de la partición Linux (que suele ser /dev/sda1). Primero tendrás que cambiar el tamaño de alguna de las particiones que ya tengas con cuidado de no borrar ningún dato. Después, puedes crear una nueva partición en el espacio restante. Verás que el sistema le asigna un "nombre de dispositivo" (p.e. /dev/sda3).

4.- Abre una terminal y monta la partición, p.e.:

mount /dev/sda3 /mnt/backup

5.- Ahora, la copia de seguridad con fsarchiver. Este software tiene la posibilidad de usar ext4 y hacer el restore en cualquier otro sistema de archivos por lo que es muy flexible. Lo que vamos a hacer es comprimir todo el sistema de ficheros Linux (o Windows) y vamos a grabarlo en la nueva partición para recuperarlo en caso de error del sistema. Suponemos que el sistema está en /dev/sda1:

fsarchiver -v savefs /mnt/backup/mi-sistema.fsa /dev/sda1


Nota: si tienes problemas de espacio puedes usar la opción -z6 que comprimirá más la imagen.


Cuando termine tendremos una copia de todo el sistema en /mnt/backup/mi-sistema.fsa. Cierra SystemRescueCd y rearranca tu Linux.

Verás que se ha creado un nuevo "disco" /dev/sda3 y que tienes la imagen grabada dentro. Pásala a DVD para más seguridad.

Si alguna vez necesitas restaurar el sistema, arranca SystemRescueCD y haz:
(Sobreescribirá cualquier dato que tengas en /dev/sda1)


mount /dev/sda3 /mnt/backup
fsarchiver restfs /mnt/backup/mi-sistema.fsa id=0, dest=/dev/sda1

Se agradecen comentarios.
Pere.

lunes, 22 de febrero de 2010

Andrés Nieto revisa el soporte SQL local de HTML5. Pronto podremos guardar SQL en el cliente. Ideal para entornos que no están siempre conectados.
http://ping.fm/PViTu(aNieto2K)
Web SQL Database, tu base de datos en HTML5

jueves, 18 de febrero de 2010

Nori de bròquil



Amb un bròquil que tenia que cuinar o tirar he fet un descobriment: Està boníssim com a farcit del nori!!.

Visualment tampoc queda malament com a plat “sofisticat”. El verd del bròquil fa contrast amb el blanc de l’arrós. La soja amb wasabe li dona un gustet excel.lent.



Xampinyons farcits

Per dues persones:

  1. 8 xampinyons
  2. Una pebrera italiana
  3. Mitja ceba
  4. Tofu
  5. Formatge parmesà
  6. Pinyons

He fet un “nou” plat amb els sobrants de la nevera que ens ha sorprès. Està exquisit.

Fer net els xampinyons amb un raig d’aigua, tirar els peus. Picar fina la ceba i sofregir-la amb poc oli fins que quedi molla. Tallar fineta la pebrera, afegir-la a la ceba. Salar poc. Quant tot estigi una mica fet, reduir el foc. Fer bocinets de tofu i afegir-los. Posar els pinyons. Quant tot estigi fet, deixar el foc al mínim, fer laminetes de parmesà i posar-les perquè es fongui. Mesclar amb una cullera de fusta. El parmesà té que impregnar tot el sofregit, mantenir calent.

En una paella posar els xampinyons, ficar-li’s un rajolí d’oli d’oliva a la part de dins i girar-los perquè es coguin amb el seu propi líquid.

Quant estiguen fets, farcir-los amb el sofregit. Servir calents.

Historia del pensamiento. India.

Des del primer moment hem va semblar interessant aquest llibre de Jesús Mosterín. Aquest home està treballant en una història del pensament, en forma de llibres monogràfics que poden llegir-se per separat. M’ha sorprès la senzillesa de l’exposició i la claredat en la qual explica les bases del pensament hindú. Així com vagi llegint aniré postetjant.

História del pensamiento

Porró

Excursió a Formentera



Hola churri!! A que no recordaves aquesta?

Carnets





100 ways to take better landscape photographs

100 ways to take better landscape pictures

Consells per fotografia de paisatge amb exemples de l’autor. Està bé però una mica massa bàsic. Si t’has llegit els de’n Wait o en Watson aquest llibre sobra. A vegades es nota que busca excuses per treure una fotografia seva (p.e. Les ones rompent són una bona oportunitat per afegir dinamisme). veredicte: prescindible.

Capturing the light

Preciós llibre de’n Peter Watson. Fa un recorregut per diversos paratges anglesos i ens explica gràficament els aspectes més importants a l’hora de buscar i crear una fotografia. El seu és un estil molt personal i demostra que té un ull que veu molt més en un paisatge que la majoria de les persones. Ens explica com ha fet i com ha “viscut” cada foto, el que ens permet ficar-nos en la seva pell. És un vertader mestre. Veredicte: imprescindible.
Capturing the light

Edge of darkness

Edge of darkness

Llibre complicat, dedicat a la fotografia de paisatge en b/n d’alta resolució. Està escrit en un estil molt literari, o sia que o domines bé l’anglès o no t’enteres de res. Des d’una introducció filosòfica a la fotografia, ens va introduint en diverses tècniques de b/n analògic. Veredicte: Només per cracks del b/n.

In my mind's eye

In my mind’s eye

Compilació de fotos en b/n del mestre Charlie Waite. És un llibre molt txulo però dóna una mica la impressió de que en Charlie ja no sap què fer per explotar i vendre la seva obra. Hi ha fotos de fa 35 anys molt a l’estil “1a època” que ens permeten apreciar l’evolució artística de l’autor. El llibre no té una unitat interna, sinó que va passant d’unes fotografies a les altres sense cap connexió interna, tot resultant una mica caòtic. Veredicte: Per gaudir.

Landscape photography secrets

Tom Mackie’s landscape photography secrets

Un altre llibre de tècnica, però que en realitat no és més que una excusa per publicar les fotos de l’autor. És cert que hi ha un parell de trucs que poden ser útils (alineació d’arbres amb la finalitat que cap d’ells oculti als del fons, control d’ombres, etc…) però és que l’home té un estil massa empalagós pel meu gust, amb imatges super-saturades per culpa d’un abús dels filtres. En general les fotos són molt comercials i els hi falta aquest gust exquisit que tenen altres fotògrafs anglesos. Veredicte: prescindible si no t’interessa el tema comercial.

Light in the landscape

Light in the landscape

En Peter Watson viatja pels millors paratges anglesos fotografiant-los al llarg de tot un any. Així, veim clarament la influència de les estacions damunt el paisatge, tot aconseguint reflectir el pas del temps damunt el territori (i damunt l’observador d’aquest). Veredicte: Molt recomanable.

Landscape photographer of the year

Landscape photographer of the year

És tanta l’afició que hi ha a Anglaterra a la fotografia de paisatge que ja han creat l’equivalent a “The press photographer of the year” o al premi de fotografia de natura. És interessant per què es pot contemplar el que estan fent els aficionats avançats d’aquell país. Veredicte: interessant.

The making of landscape photographs

The making of landscape photographs

Amb aquesta entrada començo una sèrie amb comentaris de llibres de fotografia de paisatge. No hi són tots per que alguns els tenc guardats en capses però així com els vagi treient els aniré publicant. Ja veureu que tots són d’autors anglesos, que és el país on més afició hi ha.

Aquest primer llibre del mestre Charlie Waite és el “must have” de l’especialitat. És un llibre inspirador que, usant imatges del propi Charlie, ens explica les diferents tècniques que utilitza per obtenir les seves fotografies. Fa un recorregut per tota Europa, el que li permet mostrar-nos una diversitat d’escenaris i situacions que fa que el llibre es converteixi en una guia molt completa. Veredicte: imprescindible.

Mastering Landscape Photography

Mastering Landscape Photography

Un bon llibre de l’editorial d’USA rocky nook. N’Alain Briot escriu habitualment al http://www.luminous-landscape.com , que és el lloc web de referència en la matèria. La sèrie de DVDs que edita en Michael Reichmann, propietari del lloc web, és legendària per la seva qualitat i profunditat amb la qual toca els temes. En Mastering Landscape Photography en Briot fa un repàs a les totes les qüestions que cal tenir en compta a l’hora de dedicar-se professionalment a la fotografia. Comença per estudiar la necessitat de capturar paisatges, composició, equilibri, color, b/n, … fins acabar donant pautes per a la conservació, exposició i venda del material. Molt complet. Veredicte: per professionals.

Working the light

Working the light

Molt interessant perquè és un recull de fotos d’amateurs comentades tècnicament per quatre mestres. Hi ha de tot però, com sempre, sorprèn la qualitat dels aficionats anglesos. Els comentaris de’n Joe Cornish i de’n Charlie Wait són boníssims i ens permeten aprendre molts de detalls que si no ens els expliquen ens passarien desapercebuts. Veredicte: imprescindible.

The HDRI Handbook

The HDRI book

Aquest llibre no és exactament de paisatge però si que és una mostra del que ens espera en els propers anys en aquest món: l’avanç imparable de les tècniques per aconseguir un alt rang dinàmic. Encara que l’autor intenti fer-lo assequible a tothom, està clar que de moment necessites estar format en alguna àrea tècnica i tenir un alt nivell d’informàtica per poder obtenir en garanties de qualitat imatges d’alt rang dinàmic. L’autor ens explica els fonaments, formats de fitxer, tècniques de captura, processat, aplicació de mapes tonals, etc… essent l’única guia completa que hi ha ara mateix en format llibre. Aquestes tècniques s’han anat desenvolupant a Hollywood i als foros d’Internet alemanys (en Bloch està treballant ara Hollywood) i molt poc a poc estan fent-se assequibles als aficionats. Per que ens facem una idea, estan fent fotografies amb 18EVs de rang. Veredicte: imprescindible.

Los comedores de almas

A ne’n Jose i a mi mos agradaria que aquesta entrada servís com a petit homenatge, ara que ja deu fer uns vint-i-cinc anys, a aquell programa de ràdio anomenat “Los Archivos del Misterio” que feia en Josep Riera. Quantes nits amb l’orella aferrada al transistor escoltant misteris para psicològics, narracions d’en Lovecraft, entrevistes al Dr. Giménez del Oso o seguint Alertes-OVNI!. Realment era un programa dels que fan aficionar a la ràdio i estic segur de que si en comptes de fer-se des de Eivissa s’hagués fet des de Madrid o Barcelona hauria tingut molt més èxit.

Gràcies a ne’n Jose que conservà la gravació, he pogut tornar a escoltar un conte curt que vaig escriure i locutar jo mateix. L’anava gravant així com l’anava escrivint en unes fulles i per això s’escolten els “clacks”dels botons del radio-cassette. Està inspirat en els relats de’n H.P. Lovecraft del qual era un gran aficionat a aquells temps. Es senten cotxes passant de fons al lloc on feia feina reparant zodiacs. És un precedent de “Al otro lado de la cerradura“, que també pujaré, va per na Bea!.

El conte dura uns vuit minuts i mitg. Gaudiu-ne!. (mp3, 1.4mb, 8,5mins)